Organisaation luonti Quentic Appiin

Toimialuehallinnan avulla voit määrittää organisaatiosi rakenteen sekä luoda ja päivittää projekteja tai raportoitavia kohteita. Organisaatiorakenteesta on mahdollisuus tehdä niin syvä ja laaja kuin tarpeesi on. Voit esimerkiksi jakaa yrityksenne liiketoimintayksiköiden mukaisiin haaroihin ja edelleen tarkemmin tiimeihin tai vastaaviin alayksiköihin jne. Alimmalle tasolle luodaan raportoitava kohde eli projekti/työmaa/alue.

Kuinka luot organisaatiorakenteen Quentic App Portalissa?

1. Mene toimialuehallintaan (Hallinta -> Toimialueet). Pääset määrittelemään organisaatiosi mukaisen raportointirakenteen tai muunlaisen tarvitun rakenteen. Luo ensin organisaatiorakenne. Kiinnitä raportoitava kohde vasta jokaisen organisaatiohaaran loppuun.

2. Aloita uuden projektin tai raportoitavan kohteen määrittely "+Luo"-painikkeella.

Täytä avautuvalle lomakkeelle ainakin seuraavat tiedot:

* Nimi: Nimeämisessä sinun kannattaa huomioida organisaatiosi nimeämiskäytännöt. Mitä selkeämmin kunkin organisaatiohaaran ja kohteen nimeät, sitä helpompi loppukäyttäjien on kohdistaa havaintonsa oikeaan kohteeseen.

* Raportoitava kohde: Huom! Tätä asetusta ei voi muokata jälkikäteen.

Kohteen tyypiksi on valittava "Raportoitava kohde", jotta sille voi tehdä havaintoja. Mikäli määrität "Ei raportoitava kohde", syntyy uusi organisaatiohaara.

Ei -valinta antaa sinulle mahdollisuuden jatkaa organisaation rakentamista alaspäin. Tällaiselle kohteelle ei voi suoraan kohdistaa raportteja. Mikäli haluat raportoida myös organisaatiohaaran tasolla, voit yksinkertaisesti luoda samalla nimellä olevan kohteen organisaatiohaaran alle.Toimialuepuussa (vasemman laidan puurakenne) Ei-valintaa kuvastaa  -ikoni.

Valitse Kyllä, kun haluat luoda raportoitavan kohteen. Tällainen kohde on organisaatiorakenteessa perimmäisellä tasolla, eli sen jälkeen ei voi tulla uusia organisaatiotasoja. Toimialuepuussa raportoitavaa kohdetta (esim. projekti tai työmaa) kuvastaa  -ikoni.

* Alueen vastuutaho: Valitse pudotusvalikosta alueen tai kohteen vastuuhenkilö.

Voit täydentää loputkin kentät ja näin kuvata tarkemmin organisaatio-osaa tai raportoitavaa kohdetta. Suosittelemme lisäämään maantieteellisen sijainnin tiedot ainakin raportoitaviin kohteisiin.

Muista tallentaa työsi sivun ylälaidan "Tallenna"-painikkeella!